Groepenkast vervangen of uitbreiden

Groepenkast vervangen of uitbreiden

Bent u van plan nieuwe apparaten in huis of in uw bedrijf te installeren die veel stroom nodig hebben? Check dat eerst goed of de groep waar u de apparaten op wilt aansluiten deze hoeveelheid stroom aan kan. Heeft u  advies nodig om dit te kunnen bepalen? Neem dan contact met ons op. Installatiegroep Duurzaam is  de juiste partij als u er voor kiest om uw groepenkast te vervangen of uit te breiden. Onze ervaren installateurs weten door hun ervaring hoe zij op de beste manier een groepenkast kunnen uitbreiden of vervangen. Probeer dit soort werkzaamheden niet zelf te verrichten, maar neem het zekere voor het onzekere en schakel een hierin gespecialiseerde partij in.

 

 

Beschikt u over genoeg groepen?

In elk huis of bedrijfspand is een groepenkast aanwezig. De groepenkast is het punt waar de elektriciteit binnenkomt om het pand van stroom te voorzien. Deze elektriciteit wordt in de groepenkast verdeeld over de verschillende elektriciteitsgroepen. De groepen verzorgen op hun beurt weer ieder een deel van het gebouw van elektriciteit. Wanneer u teveel apparaten op 1 groep aansluit, kan het gebeuren dat er een stop doorslaat. Dit omdat de groep dat overbelast wordt. Als de stop niet door zou slaan, zou er brand kunnen ontstaan. Woont u in een oudere woning? Dan is de kans aanwezig dat u weinig stoppen in uw groepenkast heeft. Wanneer dit zo is raden wij aan om dit te laten controleren door een specialist. Vaak wordt er aangeraden om de groepen uit te breiden.

NEN-1010 Veiligheidsbepalingen en het zegelrecht

Het vervangen of uitbreiden van een groepenkast wordt door ons geheel volgens de NEN-1010 Veiligheidsbepalingen uitgevoerd. Ook beschikken onze installateurs over het zegelrecht. Het zegelrecht houdt in dat onze installateurs de zegel van een energiebedrijf in uw groepenkast mag verbreken. Dit mag alleen via een officiële weg door erkende installateurs worden aangevraagd bij energiebedrijven.