Zonnepanelen vogelwering

Zonnepanelen vogelwering

Zijn er zonnepanelen aangebracht op uw woning of (bedrijfs)pand, maar heeft u last van vogels die nesten bouwen tussen en onder uw zonnepanelen? U kunt uw zonnepanelen vogelvrij maken met de vogelwering van Birdblocker via Installatiegroep Duurzaam. Wanneer u niet ingrijpt en de vogelnesten laat zitten, veroorzaakt dit dat uw panelen uiteindelijk achteruit gaan in rendement. Dit omdat ze natuurlijke ventilatie onder de panelen niet goed verloopt door de vogelnesten. Ook ontstaat er brandgevaar onder de panelen omdat de droge takken van de vogelnesten opgewarmd worden door warmte. Deze zelfde takken kunnen ook voor beschadiging zorgen. Wacht dus niet te lang met het aanbrengen van zonnepanelen vogelwering van Birdblocker! De installatie van het Birdblock systeem wordt verzorgd zonder te schroeven of boren. Dit wordt gedaan van 100% recyclebaar materiaal. Het materiaal zelf is robuust en duurzaam.

     

 

Welke voordelen ervaar ik wanneer ik kies voor zonnepanelen vogelwering?

Op de foto’s hierboven ziet u voorbeelden van hoe de vogelnesten kunnen ontstaan als u niet ingrijpt. Kiest u er wel voor om de Birdblocker te laten installeren door Installatiegroep Duurzaam? Dan ervaart u de volgende voordelen:

  • U verlaagt uw risico op brand;
  • U verliest geen rendement van uw panelen omdat de ventilatie optimaal blijft verlopen;
  • De achterkant van uw panelen wordt niet beschadigd door takken;
  • U heeft minder overlast van uitwerpselen van vogels.
  • U minimaliseert geluidsoverlast van vogels;

 

     

De kosten van het vogelnest vrijmaken van uw zonnepanelen

De kosten van het vogelnest vrijmaken van uw zonnepanelen zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. De vogelwering is maatwerk en daarom verzoeken wij u om contact met ons op te nemen om de eventuele mogelijkheden te bespreken. Dit kan via de website van TipTopsolar.nl.

 

Interesse of op zoek naar meer info?

Heeft u interesse in het aanbrengen van zonnepanelen vogelwering of bent u op zoek naar meer informatie? Wij staan u graag te woord. Neem contact op of vraag een offerte aan.